wtorek, 13 stycznia 2015

Sernik orzechowy

Mega uwielbiam serniki... i mega uwielbiam orzechy... w połączeniu smakują obłędnie... Polecam :)
 Składniki na spód:
  • paczka pokruszonych biszkoptów
  • 1/2 kostki roztopionej margaryny
Składniki wymieszać dokładnie. Powstałą masą dokładnie wylepić dno blaszki wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Piec około 10 min.


Masa orzechowa:
  •  1/2 szkl cukru
  • 1/3 szkl wody
  • 1/3 szkl roztopionej margargaryny
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 jajka
  • 2 szkl posiekanych orzechów włoskich
Wszystkie składniki wymieszać w garnuszku i gotować tak długo aż zgęstnieje, często mieszająć by nie przypalić. Wyłożyć to na podpieczony spód.

Masa serowa:
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 1 budyń waniliowy
  •  1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
  • 4 jajka
Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Wylać na spód orzechowy i piec 1h. Wystudzony sernik włożyć do lodówki i schłodzić przez noc. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz