Mega uwielbiam serniki... i mega uwielbiam orzechy... w połączeniu smakują obłędnie... Polecam :)
Składniki na spód:
- paczka pokruszonych biszkoptów
- 1/2 kostki roztopionej margaryny
Składniki wymieszać dokładnie. Powstałą masą dokładnie wylepić dno blaszki wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Piec około 10 min.
Masa orzechowa:
- 1/2 szkl cukru
- 1/3 szkl wody
- 1/3 szkl roztopionej margargaryny
- 1 łyżka brązowego cukru
- 2 jajka
- 2 szkl posiekanych orzechów włoskich
Wszystkie składniki wymieszać w garnuszku i gotować tak długo aż zgęstnieje, często mieszająć by nie przypalić. Wyłożyć to na podpieczony spód.
Masa serowa:
- 1 kg sera z wiaderka
- 1 budyń waniliowy
- 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
- 4 jajka
Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Wylać na spód orzechowy i piec 1h. Wystudzony sernik włożyć do lodówki i schłodzić przez noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz