Sezon truskawkowy uważam za rozpoczęty... w sklepach jakiś czas temu pojawiły się nasze polskie pachnące owoce... więc mam dla Was pyszną propozycję :)
Delikatny... Orzeźwiający... Kwaskowaty... Truskawkowo miętowy biszkopt z pianką cytrynową w sam raz na zbliżające się upały :) Mam nadzieję, że zasmakuje wszystkim :)
- 6 jaj
- 1,5 szkl mąki
- 1,5 szkl cukru
- 8 łyżek oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mus truskawkowo- miętowy:
- 1,5 kg truskawek
- kilka gałązek świeżej mięty
- 3 galaretki truskawkowe
Pianka cytrynowa:
- 1 śnieżka lub wersja bogatsza 0,5 litra kremówki
- 1 galaretka cytrynowa
Biszkopt przełożyć musem truskawkowym na wierzch wyłożyć bitą śmietanę z galaretką. Ciasto wstawić na noc do lodówki. Można posypać kakao lub startą czekoladą :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz