Za oknem szaro, buro i ponuro... więc postanowiłam sobie i swoim chłopakom osłodzić ten dzień :)
- 0,5 kg słonecznika
- 1 szkl cukru
- 6 łyżek miodu
- kostka masła
Masło, miód i cukier rozpuścić na małym ogniu- często mieszając aby się nie przypaliło. Ziarna delikatnie podprażyć na patelni, następnie dodać do masła z miodem i wymieszać. Ciasteczka piekłam w formie na muffinki, dzięki czemu się nie rozpłynęły i zachowały idealny kształt. Wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor ok.30 min. Masa właściwię
będzie się gotować, ale gdy uzyska intensywny złoty kolor wyjmujemy i
odstawiamy do wystygnięcia i stężena.
Mniam...
OdpowiedzUsuńZrobiłam ciasteczka według twojego przepisu i są przepyszne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo. Smacznego ;)
OdpowiedzUsuń